onsdag 6 november 2013

Fåglar och lamm!

Underbart solig dag, även om den är lite blek och det skymmer fort på eftermiddagen.
Fåglarna jobbar hårt vid fågelstugan, men är inte lätta att fånga på bild....



Rensade ur lite lamm från förra säsongen ur frysen. Vi fick nämligen en ny omgång från vår lokala producent. Fint styckat, förpackat och uppmärkt!!!!
Hade kvar en del ben att koka buljong av....


Har nu silat den och håller på att reducera den.
Hittade även en lammfiol, som jag kryddade och stoppade in i ugnen.


Vad sägs om vitlöksspäckad lammfiol med bulgursallad och creme fraich med feta och rosmarin till middag!


Var riktigt hungrig eftersom jag tillbringat dagen med att röja buskar och träd i vår lilla skog.
Inte klokt vad snabbt det växer igen!

Enligt önskemål kommer här recept på lammfärsbullar och rödbetor från inslaget http://lenashagtorp.blogspot.se/2013/10/rodbetor-och-lammfarsbiffar.html.

Tvätta rent rödbetorna och koka dem mjuka. Spola med kallt vatten och gnid av skalet. Dela i mindre bitar och lägg på ett fat. Smula över fetaost, flingsalt och ringla sedan över lite olivolja blandat med lite balsamvinäger.

Till lammfärsbullarna har jag blandat ihop:
400 g lammfärs, 2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk spiskummin, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 fint hackad lök, 2 msk finhackad persilja, 1 ägg, 3 msk ströbröd och lite mjölk till lagom konsistens.

Rulla små bullar av smeten och stek som vanliga köttbullar!

Lycka till!!!!

7 kommentarer:

  1. Näe...nu är det nog dags att smyga in lite lamm här på matsedeln...gud så gott det ser ut!!
    Sol tidvis här idag, det har jag sett från soffan...
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Underbart med lite sol!
    Åh så gott med lamm! Kram

    SvaraRadera
  3. Det ser jättegott ut! Lamm brukar inte kocken här i huset servera, så det är jag inte bortskämd med... Hjort och Hjälmargös äter vi däremot lite då och då. ;-)

    Åker ni på Blå Tråden på lördag? Ni är välkomna på konserten på kvällen då vi är med och sjunger. :-)

    Novemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Åh va skoj det skulle vara att spendera några dagar hos er, ni verkar alltid ha mycket spännande på G. <3

    SV: Mmm skall bli spännande att komma gång med att äta lite grönare och soppa är ju perfekt..speciellt nu i vintertid.

    Jag bara älskar min kurs! Får så mycket inspiration! <3
    Kramar
    Sanna

    SvaraRadera
  5. Vi äter för lite lamm i vårt land, det är ju så gott och tack för receptet! Den där fiolen såg också väldigt mumsig ut!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Åh så gott med lamm, ser väldigt gott ut! Här blir det osso buco i kväll, gott det också. Kram

    SvaraRadera