måndag 8 december 2014

Grönkålspaj

Var ute och skördade lite späda grönkålsblad igår, medan regnet strilade ner. Tänkte göra en paj till kvällsmat.....


Jag rensar borta alla grova stjälkar bladnerver, förväller kålen i saltat vatten, låter rinna av och fyller ett pajskal med den, lagrad ost och mal över svartpeppar. Häller på en äggstanning på 3 ägg, 3 dl mjölk och salt, sedan in i ugnen.

Vi tänder upp adventsljus inne i rummet....


.... och tillsammans med Lusse......


..........njuter vi den goda pajen med nystekta prinskorvar.....


..... vid den värmande brasan!


Idag kom solen tillbaka, ja, jag jobbar ju....... ;-)

6 kommentarer:

  1. Mysiga bilder och god mat. Lusse är lika söt som alltid.

    Kramen

    SvaraRadera
  2. Åh vilken god paj det såg ut att vara! (Även om jag skippar korven eftersom jag inte äter kött.) Snor receptet och provar imorgon! :) Kram Maja

    SvaraRadera
  3. Pajen ser god ut men det är det vackra rummet som gör mig helt lyrisk. Älskar den där stilen

    SvaraRadera
  4. Åh, så gosig Lusse är! En riktig lussekatt! Känner igen stilen från Tiger som också kan ligga hur som helst... ;-)

    Fint med belysning utomhus. Här är utegranen på plats och en ljusgirlang hänger längs väggen i växthuset. Och vi var inte heller på Stortorget i går. Varför stå ute och frysa? Nej, julkonserterna avnjuter vi i kyrkorna lite här och där... ;-)

    Adventshälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  5. Oj oj vad mysigt och gott allt ser ut. Den pajen vill jag ha, blev jätte sugen, hmm tror jag åker upp till dig istället för dit vi ska nu, Tenerifa.
    Men jag säger inget högt, men i år adventen sista månad varm, förhoppningsvis en Svensk sommar.
    Önskar dig allt gott fram till julhelgen.
    Tack rara Lena för alla årets kommentarer hos mig.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  6. Men åh,vad gott det ser ut.Vi har också en öppen brasa och den sitter jag ofta jag får tillfälle till,
    Christina

    SvaraRadera