måndag 14 april 2014

Första skörden!

Mellan mina delade turer igår var yngsta sonen med fru hemma på middag. Då hade vi rabarberpremiär till efterrätt....


Prövade ett recept i senaste "Buffe", och det blev riktigt lyckat. Blev inte av att plocka fram kameran då, men här är receptet! ( gjorde halv sats, som var lagom till fyra)


Annars kan ni titta på den här länken:
http://www.ica.se/recept/yoghurtcreme-med-rabarber-och-havresmul-717537/

Idag blev det en annan skörd - gräslök!
Gjorde en rensning av helgens rester i en bondomelett, med massor av klippt, nyskördad gräslök över....


Några överblivna potatisar, bacon, champinjoner, en bit chili och några ägg. Blir fantastiskt gott så här en måndag efter jobbet!
Nu måste här vattnas, efter dagens solsken och sen blir det "Trädgårdsmåndag".

5 kommentarer:

  1. Våra rabarber är också jättefina men har inte hunnit göra paj än. Har planterat ut allt i växthuset nu. Allt överlevt nattens 2 plusgrader men påsken ska ju bli jättevarm. :-)

    SvaraRadera
  2. Gott! Älskar rabarber :-)

    SvaraRadera
  3. Jädrans så god omeletten såg ut!! Lagom "ensammat" också när man är ledig från jobbet...Sen måste jag kolla in mina rabarber, dom som startade så tidigt i våras och frodades. Dom har jag totalt glömt bort...hoppas inte Zambo gallrat för mycket bland dom heller...
    Ha nu en skön fortsättning på dagen, och bevattningsmatta, ja det kan jag rekommendera...!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Nämen! är din rabarber redan så stor!!!! får nog gå och kika på min....
    Allt ser jätte gott ut och gräslök har jag massor... ;)
    Kram Och GLAD PÅSK!
    Sofia

    SvaraRadera
  5. Vilka goda rätter! Jag har ett pannacotta recept som jag har rabarber på toppen på och det påminner lite om ditt. Ska testa ditt också.
    Och gräslök, det är ju så got och det har jag också!
    Visst är det härligt.
    Agneta kram

    SvaraRadera