måndag 21 juli 2014

Fikon och rödbetsblast

Hittade de första mogna fikonen i orangeriet idag. Ja, de var nästan övermogna, men väldigt goda!


Passade på att gallra klart rödbetorna i "leråkern" när det var skugga där på förmiddagen.
Oj, vad mycket fina blad och stjälkar som blev över. Synd att lägga på komposten....


...... så jag kokade en god soppa på dem!
Förvällde, hackade grovt, ja,som en redd spenatsoppa med buljong och en skvätt grädde.


Blev väldigt gott och säkert nyttigt också.... ;-)
Nu väntar en kväll på jobbet. Tre dagar kvar att svettas innan det väntar några lediga dagar!
Hoppas ni har det skönt i sommarvärmen!!!!

4 kommentarer:

  1. Fikon, jo man tackar!
    Kreativt att laga soppa på blasten, men här är det så varmt att man mest vill ha sallader och kall mat. Skulle kunna tänka mig att fräsa upp bladen och blanda med pasta, valnötter och fetaost.
    Det är härligt att odla sin egen mat.

    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Inte illa med egna fikon!

    Både soppan och krusbärsdrycken verkar goda! Vi har bara röda krusbär, men det kanske går med dem också....?

    Det gäller att hålla sig i skuggan i den här värmen. Får även passa på att titta till växthuset innan eftermiddagssolen ligger på.

    Varma!! hälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Oj... egna fikon! Häftigt!
    Kul idé att göra soppa på blasten :)
    Krusbärsdrickan i förra inlägget såg spännande ut... synd att jag inte har några krusbär bara...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera