måndag 1 juli 2013

Ärtröra och kantareller....

Åh, vad skönt!!!! Äntligen ledig efter att ha jobbat varje dag i över en vecka. Ja, i fredags jobbade jag ju "bara" här hemma med butiken.....
Hann med lite av varje i helgen trots jobbet!
En kväll testade jag ett nytt recept, som fanns i tidningen förra veckan. En grön ärtröra med parmesan......


Härlig färg och den smakade väldigt gott!!! Serverade röran  tillsammans med crostini, lite italienska charketurier och oliver! Perfekt småplock i väntan på grillen!

Här är receptet: ( Klicka på bilden så blir den större!)


Söndag förmiddag tog vi en promenad i svampskogen.


Inte så många och ganska små, men det räckte till varsin svampsmörgås. Smakade bra när jag kom från jobbet sent igår kväll!
I morgon är jag, som sagt, äntligen ledig! Då ska gubben och jag ut på böljan den blå.

Ha en fin måndagkväll!!!!!



5 kommentarer:

  1. Mmm färska smörstekta kantareller på macka det är helt klart bland det bästa som finns..mums! <3

    SV: Jag stretar på..det blir det det blir till denna utställning..just nu känns det bara som en hög halvfärdiga projekt.. =/

    Mmm härligt när man kan skörda ifrån egen täppa.. <3

    Kram
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Receptet låter jättegott, älskar röror och allt som har med ärtor och bönor att göra.
    Ja, svamparna är "småaktiga" än så länge, jag tror det är en försommarsvariant.
    Aha, ni gillar att åka till Ramsvikslandet, ja, jag förstår det, det är förödande vackert!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Liknande ärtröra fick vi Frederikshøj, Danmarks bästa restaurang, så rena feinsmecker-krubbet ju ;-)

    SvaraRadera
  4. Kul att prova något nytt. Och kantareller redan. Känns så tidigt. Kanske med ska ta mig ut och leta snart då.

    SvaraRadera
  5. Visst är det underbart att vara ute i skogen nu med alla dessa kantareller. Hittade till och med en Karl Johan igår. Den hamnade i stekpannan bums.
    Ha det fint

    SvaraRadera