tisdag 30 juli 2013

Lergryta!

Det perfekta sättet att tillaga hel kyckling på, tycker jag är den gamla lergrytan! När den väl är i ugnen sköter den sig självt och gott blir det!


När jag kom hem från jobbet, vid halv fyra, la jag grytan i blöt en kvart. Under tiden kryddade jag kycklingen med peppar, curry, sweet chili o salt. La den i lergrytan, satte på locket och så in i kall ugn. Satte ugnen på 200 grader och nu efter en och en halv timma är den klar!

Nu väntar en grönsaksgratäng i ugnen.....


Strimlad squash, morötter, lök och så en ostsås över! Efter en halvtimma i ugnen är den klar, alldeles strax alltså. Vilken tur för nu är jag hungrig!!!!!

6 kommentarer:

 1. Har aldrig provat på att laga mat i lergryta. Men borde nog testa, det ser/låter så jättegott! Här blir det också kyckling ikväll men tyvärr inte i lergryta. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Så gott det ser ut och det är så skönt när det sköter sig själv.

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Ser så gott ut!! Om det är nåt jag ångrar så är det att jag skeppade iväg min lergryta för några år sen när jag tyckte att den stått och samlat damm alldeles för länge i skåpet! Klart det finns nya att köpa men min var ju inarbetad. Suck! Ett i-landsproblem...

  Kram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Lergryta...så himlans gott det blir!! Tyvärr har min lergryta gjort sitt, den sprack en dag, utan att jag gjort något speciellt med den, och någon ny...ja det har jag då inte kommit mej för med att köpa.
  Ha det gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Måste nog ta mig i kragen och köpa en ny...det är åratal sen jag slängde den gamla lergrytan.
  Sån där matlagning gillar jag, enkelt och gott:)
  Tack för att du påminde mig.
  Ha det fortsatt gott.
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 6. Men oh vad gott. Skönt med mat som sköter sig själv.

  SvaraRadera