onsdag 10 juli 2013

Vad skogen har .......

Har tagit en barnvagnspromenad genom skogen! Samtidigt passade vi på att samla på oss lite gott inför kvällens middag!
Gula kantareller.....


Blåa blåbär.......


Sedan har vi lagat middag! Yngsta sonen med sambo kommer hit och så är det sista kvällen dotter o Harald är hemma.
Dillkokt färskpotatis från landet, hel kyckling i lergryta, kantarellsås, nyplockade tomater och till efterrätt blåbär, jordgubbar och glass!

Det finns gott om både kantareller och blåbär i skogen, men ska man plocka mycket är det nog bäst att vänta några dagar!

6 kommentarer:

 1. Hej igen!

  Javisst finns det mängder med kantareller! Härligt.. här blev det fyra kilo och maken har rensat och fixat med dem i timmar nu! Jag slipper för oj, jag hade så mycket annat att göra.. surfa.. sy gardinlängder.. du vet! hih..

  Blåbär plockade han in i morse så det blev blåbärsgröt. Vi bor ju i blåbärsskogen nästan så det är inte många meter bort. Härligt!

  Vad kul att vi hade samma inlägg nästan!

  Ha det gott nere i Hagtorp önskar jag här i Solglänta vid Falkaberget!

  Kram Linnea

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga njutbara tider vi har...underbart!!

  Fortsätt njut :)

  Kikar in för en liten sommarhälsning :)

  Kram Lollo♥

  SvaraRadera
 3. Mums blåbär, äntligen är de klara! Det är ju så gott men jag tycker det är outhärdligt tråkiga att plocka, så det är ju tur att det finns folk som plockar och säljer. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 4. Oh, egetplockat, finns inget godare. Kantareller har vi här också, men nu är det lite torrt i skogen så ett, men bara ett, inte hela tiden, regn skulle behövas till dom. Och vårt blåbärsris har ju nästan dött ut helt, men jag såg trots det lite blåbär, men jösses så sura dom var, så där behövs sol!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det fantastiskt att man kan plocka sådana godsaker runt knuten, nästan i alla fall??!! Å fantastiskt att ha besök av en liten Harald också förstår jag. Det är sjutton va långt barn ska bosätta sej ibland...*skrattar*.
  Har också hittat en del kantareller, fast det förde mej sej lite besvär att plocka när man inte riktigt har knä´t med sej...men, envis som jag är, någon annan kan ju hinna före annars, så ligger de nu i kylen och väntar.
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Mums vad gott. Känns bara så tidigt att det redan finns. Jag brukar gå först i augusti som inledning på hösten.

  SvaraRadera