torsdag 3 mars 2016

Vitkålsgratäng

Hade ett stort vitkålshuvud i kylskåpet och var sugen på att göra något annat än det gamla vanliga. 
Hittade flera olika recept på "Vitkålsgratäng" och så gjorde jag min egen variant....



Jag skar 1/2 kg vitkål och 1 gul lök i bitar.
Fräste dem halvmjuk i lite smör. 
Hackade 3 vitlöksklyftor och blandade i.
Hällde sedan i en liten burk créme fraiche 2 tsk sambal oelek, 2 tsk salt och lite grädde till en bra konsistens och lät det puttra en stund.....


Sedan hällde jag allt i en form, strödde över riven ost och gratinerade den sedan ugnen tills den fått färg och kålen var mjuk!


Jag lovar, den gratängen hade en strykande åtgång! Ett riktigt höjdarrecept som jag kommer att återvända till många gånger!!!!!!

10 kommentarer:

  1. Åh den såg riktigt smarrig ut! =)

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Tack för recept! Ska prova :-)
    /Kram från Solglittret

    SvaraRadera
  3. Det lät både enkelt och gott! Älskar sådana recept eftersom jag inte älskar att laga mat.
    Vad det är härligt med vårförberedelser! Så mysigt i ditt orangeri och redan tomatblommor. Det enda jag har gjort är att plantera om pelargonerna.
    Tack för din gulliga kommentar om vår kisse!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  4. Verkar som en väldigt god gratäng - tror jag har allt hemma ... ska testas redan idag :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag som älskar kål i alla former (och formar) tar till mig receptet, tack!

    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  6. Det lät gott, måste provas =)
    Kram ♥

    SvaraRadera
  7. Åååå, jag som älskar kål! Och lök! Det ska jag pröva framöver, såg gott det verkar!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  8. Både ser och låter jättegott. Ha en skön lördag!

    SvaraRadera
  9. Usch såååå gott !
    Jag har haft flera kålpuddingar i frysen men nu är de slut, alla 'de mina' älskar kål m.m. och tjatar om
    'har du kålpudding hemma'.

    Trevlig helg/ Eva

    SvaraRadera
  10. Tack för tipset.Det kommer jag garanterat göra någon gång.Älskar vitkål.
    Kram Christina

    SvaraRadera