onsdag 1 oktober 2014

Solgula...

Härligt att sitta i solen och rensa skörden från förmiddagens promenad i grannskapet......


Fina, lättrensade kantareller och gulliga små taggsvampar!

Sussie njuter också av ännu en fantastisk höstdag....


Nu ska jag göra en paj med svampen, lök och bacon. Efter det är det dags att åka iväg för att jobba en kväll i hemvården.

8 kommentarer:

 1. Åh så gott! Hade kunnat göra mycket för en svampmacka just nu och paj låter inte dumt det heller. ;-)

  SvaraRadera
 2. Lilla Sussie, så söt! Och det är gott att vara i solen och gosa. Vilka fina svampar du hittat. Inga kantareller här, 5 st trattisar och 1 taggsvamp har jag hittat förutom då det var Karl Johan tid.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Härligt med solsken och så fina svampar! Bra hjälp har du av Sussie också... ;-)

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Läste i NA att du har vunnit teaterbiljetter. Grattis!

  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har aldrig varit inne på Örebro teater, så det ska bli riktigt roligt!
   / Lena

   Radera
 5. Lika vackert som det var igår, ja lika grått är det idag. Dessutom har vi varit på begravning, så vädret kanske passar ganska bra ändå.
  Gott med paj som innehåller kantareller, får kanske fixa det också till kvällen. I helgen ska vi förresten ihop med ett par kompisar ta husbilen till Kilsbergen. Eftersom vi inte är så hemma där får det väl bli Dammenlägret eller dess omgivning. Eller du kanske har något bättre förslag? Iallafall så hoppas vi på lite svamp också.
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns många fina sjöar upp emot Dammen. Ni har tur att bommen är öppen i helgen, så ni kommer in på skjutfältet.
   Efter Storstenshöjden kommer ni ju till Falkasjön. Där går Bergslagsleden upp till Falkaberget. Den promenaden kan jag rekommendera. Efter dammen finns det många fina platser att ställa husbilen på vid sjön och svampen den talar jag inte om var den finns....;-)
   / Lena

   Radera
 6. Grattis till härlig svampskörd... lite avundsjuk är jag allt, trots att kantarellerna inte är favoriter... men i paj är de goda :)
  Det är jag och min gubbe som ska husbilscampa ihop med Rigmor och Urban och kanske får jag äntligen njuta av att se lite svamp... och kanske plocka lite också... :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera