onsdag 16 augusti 2017

Lila bönor + whichyvatten?????

Hur får man de mörklila brytbönorna att behålla sin färg vid kokning???
Fick tipset att koka dem i wichyvatten när jag besökte en butik på Österlen.
Måste testas på dessa godingar....


Resultatet???? Tja, liten nyans av det lila finns kvar, men.....


...... nej, inte värt att förstöra whichyvattnet för det här resultatet ;)

Annars älskar jag de stora härliga bifftomaterna just nu!


Tillsammans med squash, rödlök, paprika, vitlök, chili, vitt vin och olivolja blir  det kanongod ratatouille! Har kokat fyrdubbla satser för vinterns behov!!!

Självklart lite tomatmarmelad med chili och vanilj också...


3 kommentarer:

  1. Vad du är flitig! Härligt med eget och så himla gott det ser ut.

    Ha en god onsdag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ha en fin dag du också!

      Radera
  2. När jag gör ratatouille tar jag även auberginer och gul lök i stället för vitlök, men jag ser att du gör det mer som en rejäl gegga och häller över i burkar.
    Ja man kan ju givetvis göra på flera sätt, alla sätt är bra utom de dåliga men gott blir alla.
    Jaså visste inte att de svarta bönorna blir gröna vid kokning. Har nämligen inte ätit av de svarta, ska kanske pröva så till nästa år.
    Må gott/ Eva

    SvaraRadera