onsdag 15 april 2015

Pannacotta med kardemumma

Tycker pannacotta är både gott och smidigt att bjuda på till efterrätt. Perfekt att göra i förväg och ställa i kylen! Har många olika recept, men gillar verkligen det här som fanns i ICA-kuriren i vintras. Har bjudit på den flera gånger och många har frågat efter receptet. Här kommer det....

Klicks på bilden så blir den större!
Igår gjorde jag den med vegetabiliskt gelésocker och det gick bra det också. Den blir lite sötare då, för sockermängden blir ju något större!

Dagen började med vacker sol och jag "dukade om" i orangeriet. Nu blir det inga fler gäster där innan plantorna är sålda och utplanterade.....


Vet knappt var jag ska ställa allt och en del är fortfarande inte omskolat till kruka.....


Sussie bryr sig inte alls om mina funderingar. Hon är nöjd med att få vara i orangeriet idag och sover sött....


.....allt medan regnet smattrar på taket och kaffedoften sprider sig.


6 kommentarer:

  1. Spännande att följa ditt arbete med växterna. Jag som ibland saknar plats för att driva upp plantor tänker att det kanske är bra som det är, just nu. Det krävs ju också ork att genomföra arbetet. Vilken fin anordning från hängrännan. Vad kallas den och var hittar man sådana?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte vad det kallas, men jag köpte min på Indiska förra året.
      / Lena

      Radera
  2. Wow, snart får du slå dig fram med lie i växthuset.

    SvaraRadera
  3. Nu är nog trångaste perioden i många växthus. Här bågnar det också. Låter som en riktigt smarrig pannacotta.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  4. Pannacotta med kardemumma så gott, jag kommer på 'fläcken' . . .
    På sista bilden gillar jag de söta små 'hängerna'.

    Trevlig helg, kram/ Eva

    SvaraRadera
  5. Alltså ååh, man blir helt lycklig av alla dina växter :-D

    SvaraRadera