måndag 14 oktober 2013

Kasslergratäng

Grått och lite duggregn i luften. Då behövs något värmande efter jobbet!
Idag blev det en kasslergratäng, som man kan göra så het man vill!


Gör så här:
Skär upp 10-15 rätt tunna skivor kassler. Lägg dem i en form.
Blanda ihop 1 burk kokosmjölk (häll bort det mesta av "vattnet"), 2 dl grädde, 4-5 msk mango chutney och 2-3 tsk sambal oelek. Häll det över kasslern.
Grädda i 200 grader varm ugn ca 15-20 minuter. Lägg på en klyftad tomat och en klyftad clementin när ca 5 min återstår av gräddningen!
Servera med ris!


7 kommentarer:

  1. Mums så gott! Älskar gratäng och det är så perfekt nu på hösten :)

    Tack! Vilken bra idé att ha den målningen som fondvägg!

    Ha en fortsatt fin kväll <3 Jennie

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet. Morgondagens middag är räddad.

    Kramen

    SvaraRadera
  3. Finns nu i min receptpärm! Tack för så fin matinspiration:)

    Höstkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Smarrigt, måste jag testa :) Kram!

    SvaraRadera
  5. Kanske det jag ska laga ikväll, köpte en jättestor kassler på extrapris på Bilka igår :-)

    SvaraRadera
  6. Visst var presenterna fina, och i riktigt härliga färger :)

    Tack detsamma, ha en toppendag <3 Jennie

    SvaraRadera