lördag 23 februari 2013

Gubbens val....

Gubben bläddrade ju i en massa mattidningar idag! Så här blev kvällsmiddagen.....


Potatistimbal gjord på mandelpotatis, smör, hackad dill o gräslök, salt o peppar.
Ovanpå det creme fraiche, löjrom och dill.
Var fantastiskt gott! ( mandelpotatisen var självklart vår egen blå mandel!)
Sen var det dags för huvudrätten.....

.
Örtkryddade lammkotletter med ugnsrostade grönsaker!
Bitar av sötpotatis, paprika, squash o rödlök + lite olivolja ,salt o peppar rostas i ugnen ca 25 min, 220 grader.
Gnid under tiden in några lammkotletter med hackad timjan, mynta, pressad vitlök o salt.
Lägg dom bredvid grönsakerna och sätt in i ugnen 10 min, vänd kotletterna och sen 10 minuter till.
Gjorde en yoghurtsås med vitlök till!

Var väldigt gott det också!  ( från ELLE mat & vin )
Vad det blir för efterrätt vet jag inte än, men jag är mätt redan nu......

8 kommentarer:

  1. oh det lät inte helt fel :)

    SvaraRadera
  2. God smak han har din gubbe!! :)

    Både vad gäller kost och kvinna....

    Ha en riktigt fin kväll <3
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  3. Mums... ser såå fantastiskt ut! Bra val av gubben :) Vad blev det för dessert då? Eller blev ni så mätta att det inte blev någon?
    Skönt att du är frisk igen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ojojoj..Så himla gott! Och vilken tur att du känner dig bättre =)
    Kram ♥

    SvaraRadera
  5. Ja inte behöver då ni åka in på restaurang!! Den har ni ju redan hemma...
    Men du...solen som du har lovat oss här över Närkesslätten idag...har du sett till den...??
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Men oj så gott det såg ut, vilken mästerkock. Skönt att du är på benen igen också.

    SvaraRadera