Det blev lättbakad blåbärskaka idag!
Bakar några stycken medan jag eldar varmt i stenugnen. Blåbären är plockade här uppe i Kilsbergen. Äggen och mjölet är ekologiska!
Här är receptet:
Smält 75 g smör och låt det svalna.
Rör ihop 2 ägg, 2½ dl socker, 1 tsk vaniljsocker.
Rör i smöret.
Blanda i 2½ dl vetemjöl.
Häll alltsammans i en smord, bröad form. ( jag brukar använda kokosflingor!)
Strö över bär eller frukt i klyftor.
Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.
Lycka till! Annars kan du köpa den här i Hagtorp! Öppet 15-18:00
Ha en skön fredag!!!!
Mums vad gott. Tänk om jag bodde lite närmare.
SvaraRaderaSer både enkelt och gott ut :) Sparar receptet - tack, tack!
SvaraRadera