Har ägnat dagen åt att rensa rabatter och fylla på jord.........
Pionen har slagit ut.....
...och den blå bergsvallmon blommar för fullt!
Dagens lunch blev en bit paj, sedan i lördags! Den kan jag verkligen rekommendera!!!!
Det är den till vänster, "Tomat - och basilikapaj med mozzarella"....
Här är receptet:
Gör en pajdeg på 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 2 msk kallt vatten.
Tryck ut i en pajform, låt vila kallt, förgrädda i 10 min - 200 grader.
Kärna ur 3 tomater och skär i bitar. Hacka 2 vitlöksklyftor och en kruka basilika.
Fräs vitlöken i 1 msk olivolja, vänd ner tomaterna o basilikan.
Krydda med salt o peppar.
Lägg fräset i det förgräddade pajskalet.
Tärna 250 g mozzarella o riv 1½ dl parmesan - strö över.
Skiva en tomat och lägg överst.
Vispa ihop 4 ägg och 2½ dl grädde o lite salt o peppar.
Häll över. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
Servera med parmaskinka, salami eller något annat gott o en sallad.
Åh... så fint du har det! Den där blå vallmon är så läcker!
SvaraRaderaPaj är underbart käk - tack för receptet :) - den ser väldans god ut!
Det pajreceptet ska jag prova! Så mycket fina blommor du visar. Den Blå vallmon har jag aldrig lyckats med...har försökt.
SvaraRaderaKram
annika