Jag steker fläskkött med lök, äpple, ananas, curry, kanel och kardemumma!
Det är ett gammalt recept som jag återvänder till ibland; Västindisk "curry"
med russinris.
Här är receptet:
1 äpple
1 lök
400g strimlat fläskkött
1-2 msk curry
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 liten burk ananas i bitar
2 1/2 dl köttbuljong
Ananasspadet
2 dl créme fraiche
2 msk hot chilisås
Skär äpple o lök i små tärningar.
Fräs köttet, löken, äpplet, ananasen, kryddorna o köttet i en panna.
Tillsätt resten o koka ihop ca 15 min, smaka av med salt.
Serverande ris kokt med apelsincest och russin.
Värmde gott denna kyliga vinterkväll!!!
Men så gott det låter, jag spar det receptet på en gång, men kommer att byta ut köttet mot kyckling, det måste väl gå lika bra?! Mmmm, jag blev hungrig nu, så gott!
SvaraRaderaKramar
Vilket härligt doftande recept! Ser då verkligen väldigt gott ut! Tack för ännu ett kalasrecept!
SvaraRaderaKram
Hej Lena!
SvaraRaderaDet låter och ser jättegott ut! :)
Här har vi lagat lasagne idag, mums!
Kram Jenny
Smaskens smaskens . . . . . det doftar ända hit.
SvaraRaderaJa den rätten får det bli i morgon tisdag, fast med
kyckling i stället och byter även buljongen.
Man tager vad man haver . . . .
Ett tag sedan vi åt kyckling och frysen behöver 'ätas ut
Kram/ Eva