Skulle varit lite mindre formar, men gott var det! Eftersom jag hade svartkål avplockad tog jag hälften av varje. Serverade den till middag med en sallad bredvid.......
Annars har det varit en riktigt hyfsad dag med flera solglimtar, så nu är Dahliaknölarna uppgrävda! I år blev det TVÅ skottkärror med knölar, som ska ner i källaren för vinterförvaring....
"Trattisarna" vi plockade förra helgen är torkade och lagda i glasburkar.....
....... håret är klippt, varmfodrade kängor är inhandlade och än mognar hallonen!!!!
Livet ser gott ut hos dig. Mängder av knölar med magisk kraft, god mat och svampar på lager.
SvaraRaderaKram Anette
Kål överhuvudtaget är verkligen gott. Det där ser väldigt gott och enkelt ut. Ha det bra! Kram/Annelie
SvaraRaderaPlockade smultron igår, sommaren dröjer sig kvar. Lät gott, men tror det är bäst att jag låter bli att laga det, jag har redan "plågat" maken med linssoppa och räkpanna denna vecka. :-)
SvaraRaderaJösses...TVÅ skottkärror med knölar!! Jag som inte har en enda, just för att jag säkert inte skulle komma ihåg att ta upp dom...
SvaraRaderaVisst är det roligt med nya recept, fast jag har en benägenhet att ändra lite på dom, och sen kommer jag aldrig ihåg vad det var jag ändrade på...
Ha det gott!!
Kram kram
Lite märkligt recept, att knäcka ägget i slutet.
SvaraRaderaJag vill helst inte att grönkålen ska smaka vitlök, (gillar vitlök) men inte det också. Grönkål ska smaka grönkål. Svartkål har jag aldrig smakat. Men annars så verkar det riktigt gott.
Jag ska göra kålpudding i morgon, gubben min längtar så efter det, och nu är ju kålen färsk o fin. Det blir regn så då blir det innejobb.
Nu ska jag 'slå dig' med knölarna, hi hi . . . vi hade fyra skottkärror med dahlior knölar. Om jag delar dem till våren blir det alldeles för många - kanske börja sälja på torget, *fniss*
Ja nu ligger de i vår jordkällare och vilar upp sig.
Inga hallon har vi, men däremot smultron. En näve varje dag.
Ja vilken höst, men nu kommer nog kylan, jag känner det i benen,
(de har börjat värka).
Må så gott/ Eva
Åå, härligt med torkad svamp!
SvaraRadera