Tomaterna vid lillstugväggen trivs i solskenet.....
Det mognar några varje dag och på natten får de lite täckväv över sig!
Morgonen var kall, så jag passade på att lägga in lite rödbetor...
.......plockade upp Aroniabären ur frysen. Jag plockade dem hos goda vänner och eftersom de ska vara frustnupna så stoppade jag dem i frysen.
Någon som har erfarenhet av att använda de bären????
Jag testade att göra sylt med stjärnanis, vaniljstång och kanel. Dessutom saft, utan smaksättare.
Recept finns det gott om på internet och bären ska ju vara ruskigt nyttiga, men smaken......?!
Tja, jag vet inte! Väldigt strävt och lite fadd. Sylten passar kanske till någon sorts ost.
Saften smakade som blaskigt, strävt rödvin...... Måltidsdryck kanske....
Med mig i köket hade jag Zelda, som inte var speciellt entusiastisk hon heller...
Nej, bättre att ge sig ut i det sköna solskenet! Det är mycket att röja och plantera ute i trädgården så här före vintern.
Fick en zinkhink med lite roliga växter av dottern förra hösten. I den fanns bland annat en ananasjordgubbe.
Väldigt god!!! Nu har den bildat revor, så de måste planteras, för större skörd nästa år...
Har även satt plantor av ampeljordgubben, som fortfarande ger massor av söta små "gubbar"....
Nu hoppas jag bara att de rotar sig och överlever vintern!
På spisen puttrar nu en grytstek och jag har hackat upp lite potatis ur landet.....
"Rosa Gold", en riktigt god potatis! |
Så mycket härliga tomater. Har också en förkärlek för gula. Här har de fått komma in i köket ikväll. Får mogna vidare på stammen hängandes upp och ner.
SvaraRaderaRiktig höstbonus att ha jordgubbar nu. Det mognar några här också varje dag. Ätes med andakt.
Allt gott
Anette
Men oh jordgubbar fortfarande. Ja det är en varm höst vi har minsann.
SvaraRaderaHärligt att bo på landet och skörda vid den här tiden på året!
SvaraRaderaKram Helen
Ja här har hösten verkligen varit helt perfekt för grönsakerna, de mognar lite varje dag. Hoppas det fortsätter ett tag till. Kram
SvaraRadera