måndag 5 november 2012

Fisk i grönt sällskap!

Efter en grå och regnig arbetsdag känner man inte för att stå vid spisen!
Då är det bra om middagen lagar sig själv....
Ja, den här fiskrätten kräver ju LITE jobb, men inga grytor o stekpannor!!!!


Skala o skär 7-10 potatisar i bitar. Lägg på ett bakplåtspapper, salta o in i ugnen - 225 grader i 15 minuter.
Dela 2 paprikor i bitar o klyfta 2 gula lökar.
Skär ca ½ kg fisk i bitar o lägg i på ett smort fat. Salta!
Sänk temperaturen i ugnen till 175.
Ställ fiskfatet på galler under plåten och strö paprika o lök över potatisen.
Låt stå i ca 15 minuter.
Gör en dressing under tiden.
3 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk honung, 2 krm svartpeppar.
Blanda potatisen med 1 påse ruccola. Lägg upp på ett fat. Lägg på fisken och ringla över dressingen!
Vill man ha en kall sås passar det bra med matyoghurt smaksatt med vitlök eller gräslök.

Både gott och nyttigt!!!!

Zelda uppskattade dock fisken bäst.....


5 kommentarer:

  1. Åh mums!!
    sv: Åh, det värmer verkligen. Tusen tack finaste! ♥

    SvaraRadera
  2. Tack för härligt och bekvämt recept!!!!
    Såna kan man inte få för många av ;)

    Såå mjuk och gooo Zelda ser ut där hon ligger, jättemysigt :)
    En sån vill jag ha och värma mig på när det är ruggigt, men det vill INTE våra hundar tyvärr ;)

    Ha det gott vännen och tack för dina fina kommentarer hos mig, de värmer precis dom Zelda...hi...hi...
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  3. Mmmm, det ser jättegott ut! Förstår att vackra Zelda föredrar fisken. Ser ut som att hon behöver en större pall... ;-)

    Novemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Det låter både gott och enkelt. Vilken tur för söta Zelda att det serverades fisk.
    Du får ha en fin dag.

    Kramen

    SvaraRadera
  5. Ja men oj, vad det låter gott!
    Måste jag prova nån gång,...
    kramis
    Sofia

    SvaraRadera